Om Simple Life

 

Dette lille subdomæne på min blog Travel Junkie handler om at leve et mere simpelt liv, netop fordi at livet er alt andet end simpelt. Der er faktorer vi kan styre og så er der dem vi ikke kan styre. Når vi først forstår det, opstår trangen til at gøre noget ved det vi kan.

Mit behov for oprydning og at eliminere unødvendigt rod opstod tidligt. Omkring mine forældres skilsmisse tror jeg, og jeg har ALTID elsket at rydde op og rydde ud. Men livet som rejseblogger på Travel Junkie, og founder af appén Copenhagen Junkie har gjort det endnu mere påkrævet at leve det simple liv uden for meget der roder. Lever man et nomadeliv er der noget rart i at have overblik over alle de ting man har brug for, og efter livskriser som vores med at miste et barn og derefter meget alvorlig sygdom, finder man ud af at ting BARE er ting. Mange af dem har vi brug for og mange af dem har en funktion der giver os glæde. Men der er forskel på at være glad for en ting og være afhængig af ting, fordi de giver status og tryghed. Sådan vil jeg ikke leve!

Jeg elsker smukke ting. Jeg er glad for mit dyre ur, jeg har det på hver eneste dag. Jeg elsker min designertaske jeg bærer den med glæde, og smukke høje sorte stilletter er min “ting”.
Vi har alle NOGET der gør os glade, men hvis vi har for meget af det, mister det værdi – tror jeg.

Jeg har tit hørt min datter fortælle om venindernes mødres klædeskabe der bugner af Chanel tasker, Louboutin sko og et smykkeskrin der vælter i overvægt af Cartier Love Bracelets, med misundelse og underen over den manglende overflod i mit skab – hvem skal hun så låne af?

Jeg har tit været i et selskab hvor jeg ikke har følt mig smart og modeagtig nok fordi jeg ikke har haft de rigtige ting, og købt tøj efter hvilket selskab jeg skulle i.  Jeg har aldrig været i et selvskab hvor jeg ikke følte mig kærlig nok, sød nok eller venlig nok. Og hvis man er alle de 3 ting så er man vel god nok til at være hvor som helst med hvem som helst?  Måske er det selvkærlighed at blive væk fra netop sådan et selskab.

Jeg vil gerne leve et simpelt liv med skønne brugbare smukke ting som jeg sætter pris på, og sortere overflødige usunde ting, vaner og mennesker fra. Det er en proces tror jeg, og man må starte et sted. Jeg starter i garderoben med projekt 333 – min Capsule Wardrobe.

 

 

 

 

 

 

september 19, 2018